Contacteer ons

+012 74 55 48

Bescherm uzelf tegen internetfraude: Tips van Assurlo

In een tijdperk waarin technologie een integraal onderdeel van ons dagelijks leven is geworden, is internetfraude helaas ook exponentieel toegenomen. Internetcriminelen stoppen niet met het bedenken van nieuwe manieren om persoonlijke informatie en financiële gegevens te stelen. Het is daarom van vitaal belang om uzelf te beschermen tegen deze bedreigingen. Bij Assurlo uit Borgloon begrijpen we het belang van online veiligheid en willen we u enkele waardevolle tips bieden om uzelf te beschermen tegen internetfraude.

  1. Houd uw wachtwoorden veilig

Een van de eerste verdedigingslinies tegen internetfraude is het hebben van sterke, unieke wachtwoorden voor al uw online accounts. Vermijd eenvoudige wachtwoorden en gebruik liever een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens. Gebruik ook verschillende wachtwoorden voor verschillende accounts en overweeg het gebruik van een wachtwoordmanager om ze veilig te bewaren.

  1. Wees op uw hoede voor phishing

Phishing-e-mails en -websites zijn een veelvoorkomende methode die internetcriminelen gebruiken om persoonlijke informatie te stelen. Wees altijd voorzichtig bij het openen van e-mails van onbekende afzenders en klik niet op verdachte links. Controleer de URL’s van websites zorgvuldig voordat u gevoelige informatie invoert.

  1. Gebruik beveiligingssoftware

Zorg ervoor dat uw computer en mobiele apparaten zijn uitgerust met up-to-date antivirus- en antimalwaresoftware. Deze programma’s kunnen u helpen bij het detecteren en verwijderen van schadelijke software die uw gegevens kan compromitteren.

  1. Bescherm uw persoonlijke informatie

Wees terughoudend met het delen van persoonlijke informatie online. Geef nooit uw wachtwoorden, pincodes of financiële gegevens aan iemand die hierom vraagt via e-mail, telefoon of sociale media, tenzij u zeker weet dat het om een legitieme instantie gaat.

  1. Controleer uw financiële gegevens regelmatig

Houd uw bank- en creditcardafschriften nauwlettend in de gaten. Controleer regelmatig uw financiële transacties om verdachte activiteiten op te sporen. Als u ongebruikelijke of verdachte transacties opmerkt, neem dan onmiddellijk contact op met uw financiële instelling.

  1. Praat met uw verzekeringsadviseur

Een goede manier om uzelf te beschermen tegen financiële verliezen als gevolg van internetfraude is door met uw verzekeringsadviseur te praten. Zij kunnen u adviseren over dekkingsopties, zoals cyberverzekering, die u kunnen helpen bij het herstellen van eventuele financiële verliezen als gevolg van cybercriminaliteit.

Bij Assurlo in Borgloon staan we klaar om u te helpen bij het beschermen van uw financiële belangen. We begrijpen dat internetfraude een groeiende zorg is, en we zijn er om u te begeleiden bij het nemen van de juiste stappen om uzelf en uw gezin te beschermen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe u zich kunt verzekeren tegen internetfraude en andere financiële risico’s. Samen kunnen we werken aan een veiligere digitale toekomst.